top of page

AT BİNMEYE GİRMEDEN ÖNCE YAPILMASI GEREKEN ADIMLAR NELERDİR?

Binicilik, birçok insanın zevk aldığı bir spordur. Ancak yine de hem binici hem de atı için oldukça tehlikeli bir spor olmaya devam ediyor. Bu nedenle, dahil olan çeşitli aktörlerin uygun şekilde hazırlanması, onlara olası zararları önlemek için yararlıdır. Sürüşe başlamadan önce yapmanız gereken farklı hazırlıkları bu yazıda keşfedin.


WHAT ARE THE STEPS TO TAKE BEFORE GETTING INTO HORSEBACK RIDING?
WHAT ARE THE STEPS TO TAKE BEFORE GETTING INTO HORSEBACK RIDING?

ATI HAZIRLAMAK


Atınızı binmeden önce hazırlamak asla göz ardı edilmemesi gereken bir önceliktir. Bu, hayvanın yarışını sekel veya yaralanmalarla bitirmeyeceğinin garantisidir. Bir atın hazırlanması birkaç aşamada yapılır.


ATIN EYERİ


Bir atın eyerlenmesi, eyer ve diğer çeşitli aksesuarlarının hayvanın sırtına yerleştirilmesinden oluşur. Bu adım, atınızı temizledikten ve sürüşe hazır hale getirdikten sonra gelir. Bu yüzden doğru ekipmanı alarak eyerinize başlayın. Bunlara sele yastığı, amortisör, selenin kendisi ve Equiline üzengi demirleri dahildir. https://www.horsesafarimarmaris.com/ web sitesini ziyaret ederek tüm bu aksesuarların istisnai bir markasını bulun.


İlk olarak takılması gereken aksesuar sele pedidir. Bazı insanlar amortisörsüz yapmayı tercih etseler bile, bunlar yine de sizin güvenliğiniz ve atınızın esenliği için faydalıdır. Ardından eyer ve üzengilere geçebilirsiniz. Optimum konfor sağlamak için aksesuarların her birinin doğru yüksekliğe yerleştirildiğinden emin olun.


ATIN DİZGİNİ


Bir atı binmeye hazırlamanın bir başka adımı dizgindir. Bu, spor sırasında onu yönlendirmek ve kontrol etmek için katırınızın ağzına bit adı verilen bir cihazın yerleştirilmesini içerecektir. Bunu yapmak için önce hayvana uygun parçayı seçmeye başlayın. Atın ağzı için tasarlandığından orantılı özelliklere sahip olmalıdır. Bit çok sıkı veya çok büyük olduğunda, atınızda iyileşmesi uzun zaman alacak ciddi yaralanmalara neden olur.


SÜRÜCÜ EKİPMANLARI


At tımarlandıktan ve binmeye hazır olduktan sonra, binicinin de hazırlanma zamanı gelir. Bir binicinin hazırlığı yalnızca giyimine bağlıdır. Hem kaymaması hem de düşmemesi için kendini korumasına ve rahat etmesine olanak sağlar. Bunun için binici pantolonu, bilekte bot veya deri çizme ve bir çift eldiven alın. Böylece ata binmeye hazır olacaksınız.


Ancak, herhangi bir nedenle atınızdan düşmeniz de mümkündür. Bunun için özel güvenlik aksesuarları da takmalısınız. Esas olarak hava yastığı veya hava yastığı olarak da adlandırılan koruyucu yelektir. Ciddi bir düşüş durumunda fiziksel korumanız olarak hizmet eder. Bu nedenle hayati organlarınızın zarar görme riski yoktur. Son olarak, başınızı korumak için bir kask alın. O zaman sürmeye başlamak için hazırsınız.




Campervan Türkiye'yi ziyaret ettiniz mi?




Comentários


bottom of page