top of page

AT İLE ZEBRA ARASINDAKİ ÇAPRAZ: ZEBRULE

Muhtemelen bir zebra at haçının ne vereceğini merak ediyorsunuzdur. Çılgınca bir soru olsa bile, var. O zaman Zebrule hakkında daha detaylı konuşacağız, bu isim sizin için bir şey ifade etmiyorsa okumaya devam edin.


ZEBRA ATI ÇAPRAZI NE OLUR?


CROSS BETWEEN THE HORSE AND THE ZEBRA: THE ZÉBRULE
CROSS BETWEEN THE HORSE AND THE ZEBRA: THE ZÉBRULE

Bir Zebrule , Zebroidler olarak bilinen birçok at melezinden biridir. Bu terim, zebra mirasına sahip bir hayvanı tanımlamak için kullanılır. Bir Zebrule, bir Zebra aygırı ile bir kısrak arasındaki melezdir ve ağırlıklı olarak at benzeri çizgili bir hayvan üretir. Bu büyüleyici melez hakkında daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin.


SAĞLIKLI VE GÜÇLÜ BİR HAYVAN


Zebrule sağlam ve dirençli bir hayvan olarak bilinir . Atların ve eşeklerin uğradığı birçok hastalığa dayanıklıdır. Boyutu ve rengi de oldukça önemli ölçüde değişebilir. Zebralar genellikle sağlıklıdır ve bazen 30 yıla kadar yaşadıkları bilinmektedir.


DÜNYADA KAÇ ZEBRULE VAR?


Dünyada sadece 100 kadar zebra olduğu tahmin ediliyor . Yıllardır Avrupa'da Zulu adında bilinen tek bir zebra vardı. Ancak 2019'da İngiltere kırsalındaki Cotswolds'ta başka birinin yaşadığı söylendi.


ZEBRA'NIN ÖZELLİKLERİ


Zebralar genellikle kısrağın rengini alır. Koyu veya boz gibi renklerde çizgiler daha belirgindir . Bir Zebra Zebra'nın çarpıcı görünümü genellikle insanları "photoshop!" Bu, muhtemelen alışılmadık işaretlerinden ve iki ebeveynin büyüleyici kaynaşmasından kaynaklanmaktadır. Birçok at eğitmeni, zebra kişiliğinin baskın olduğunu söylemiştir . Bu, normal at eğitimi yöntemlerini kullanırken heyecanlı ve eğitilmesi zor olabilecekleri anlamına gelir. Zebralar ve atlar çok sayıda dolaşan sürü hayvanları olduğundan, zebralar çok sosyaldir . Bununla birlikte, Zorse genellikle atın güçlü uçuş tepkisini ve birçok mizaç özelliğini miras alır.


Diğer birçok at melezi gibi, bir Zebrule de kısır doğar ve üreyemez. Bir Zebrule üretmenin tek yolu, bir zebrayı bir atla melezlemektir. Afrika'da zebralar genellikle insanları ve malları taşımak için iz hayvanları olarak yetiştirilir. Bunun nedeni, ağır yapıları ile tanınmalarıdır. Zebra başlangıçta Afrika'da, ata benzeyen ancak Tse Tse sineği gibi Afrika'ya özgü sineklerin yaydığı at hastalıklarına dirençli bir evcil hayvan üretmek amacıyla yetiştirildi . Bugün evcil hayvan olarak, binmek için ve çeşitli hayvanat bahçelerinde ve enstitülerde insanların eğlenmesi için tutuluyorlar.


IRK GEÇİŞİ


Haçlar, 20. yüzyıla kadar giderek daha popüler hale geldi. O sıralarda arabaların icadı, ulaşım için at kullanan insan sayısını azalttı. Melezleme kavramı, özellikle melezlemenin üretildiği Viktorya döneminde, birçok akademisyeni ve biyoloğu yıllarca büyüledi.




Bir Zebra Yetiştirmek Zebra , boyutlarındaki büyük farklılık nedeniyle vahşi doğada doğal olarak üremeyeceklerinden, biraz aldatıcıdır. Truva atı yetiştirmenin sonuçları söz konusu olduğunda birçok kişi olasılıkların sınırsız olduğunu düşünür. Bazıları, atın eğitilebilirliği, büyüklüğü ve atletikliği ile zebranın gücü ve dayanıklılığının birleşiminin birçok binicilik sporu için başarılı bir kombinasyon olacağını umuyor.


TARTIŞMALI BİR ÇAPRAZ


Pek çok insan, ikisinin farklı mizaçlarının tamamlayıcı olmadığına dair endişelerini dile getirdi . Bunun nedeni, atın uzun süredir evcilleştirilmiş bir hayvan olmasıdır. Zebra ise insanlara karşı vahşi ve saldırgandır. At , doğası gereği meraklı bir hayvandır. Öte yandan, zebra nadiren rahatsız edilmek ister. Ayrıca kaçan atın aksine zebra kendini koruma duygusuyla savaşmaya hazırdır. Zebralar hala Afrika'ya özgü vahşi hayvanlar oldukları için gerçekten evcilleştirilip insan yaşamına entegre edilemezler. Zebralarla çalışan birçok kişi, içgüdüsel davranışlarından dolayı eğitimlerini inanılmaz derecede zor bulmuştur .


Campervan Türkiye'yi ziyaret ettiniz mi?




Comments


bottom of page