top of page

AT ÜZERİNDE DÖRTNALIN.

At üzerinde dörtnala, bir hayvanın desteksiz bir faz ile üç adımda üç vuruşlu bir yürüyüşü. Vahşi atlar, yırtıcılardan uzaklaşmaları gerektiğinde veya kısa bir mesafeyi hızla kat etmeleri gerektiğinde dörtnala koşarlar. Atlar nadiren 2-3 kilometreden fazla dörtnala koşarlar çünkü bu hızda çabuk yorulurlar, ancak oldukça yavaş bir dörtnalda daha uzun mesafeler kat edebilirler. Yavaş bir dörtnala atın hızı 20 km / s'yi geçmemelidir.


AT ÜZERİNDE DÖRTNALIN.
AT ÜZERİNDE DÖRTNALIN.

Atın neredeyse iki adımda hareket ettiği çok hızlı bir dörtnal, taş ocağı veya tarla dörtnalı olarak adlandırılır. Bu yürüyüşte at, 69,2 km/s hıza ulaşabilir.


Bir at dörtnala nasıl koşar.


Bir yürüyüşte, tırısta veya sallanarak atın tüm bacaklarına yük aşağı yukarı eşit olarak dağılmışsa, dörtnala yük bu yürüyüşün sağ veya sol bacaktan başlayıp başlamadığına bağlıdır. Atın bacaklarının yerleştirilme sırasına bağlı olarak, dörtnala sağlak veya solak olarak adlandırılır. Solak bir dörtnal ile, bir atın sırasıyla sağa dörtnal ile sola, sağa dönmesi daha uygundur. Hizmetlerimizin fiyatlarını buradan öğrenebilirsiniz .


Campervan Türkiye'yi ziyaret ettiniz mi?




Comments


bottom of page