top of page

BİR ATIN POSTUNUN NADİR BULUNAN 6 ÖZELLİĞİ

ATTAKİ NADİR ELBİSE

Hiçbir atın aynı olmadığını hepimiz biliyoruz. Görünüşte aynı olan Meyveleriniz ve Kestaneleriniz bile kendi yollarıyla özeldir . Ancak bazı atlar benzersizdir . Diğer atlarla karıştırılmalarını imkansız kılan işaretler taşırlar ve kürklerindeki nadir desenler, onları sürüde her zaman öne çıkarır. Düz katlar nispeten yaygındır, ancak atların katlarında her gün kesinlikle görmediğimiz birkaç nadir işaret vardır. Atların nadide ve orijinal elbiselerini seviyorsanız bu Rengarenk At Tablosusizin için yapılır

1. BRİNDLE

Brindle deseni köpeklerde oldukça yaygındır, ancak atlarda oldukça nadirdir . Equine Goblen'e göre, esmer atların çoğu, embriyonik gelişimin başlarında bir araya gelen çift yumurta ikizleri olarak tasarlanır. Fetüs büyüdükçe, iki bireyin pigmentleri birleşerek iki tonlu bir kaplama deseni oluşturur . Desen, iki farklı rengin düzensiz dikey şeritleriyle tanımlanır. Zıt renkler bu atı gerçek bir mücevher yapıyor. Bu, atın nadir bulunan kürküne bir örnektir. Bu nadir kürk deseni , genetik bir hatanın sonucudur. , kahverengi atlar renklerini yavrularına aktaramazlar.


BİR ATIN POSTUNUN NADİR BULUNAN 6 ÖZELLİĞİ
BİR ATIN POSTUNUN NADİR BULUNAN 6 ÖZELLİĞİ

2. MÜREKKEP LEKELERİ, TAVUS KUŞU LEKELERİ, HALE LEKELERİ

Appaloosa ve Knabstrupper dahil , görevleriyle ünlü birkaç at türü vardır . İnsanlar bu atları çarpıcı beyaz at görünümleri için severler, ancak tüm noktalar aynı değildir. Çoğu Appaloosas ve Knabstrupper, onları bir Dalmaçyalı'nın at versiyonu gibi gösteren düz renk işaretlerine sahiptir . Appaloosa aynı zamanda Dünyanın En Güzel Atı sıralamasında yer alır. Ancak bazılarında mürekkep lekeleri, tavus kuşu lekeleri veya hale lekeleri bulunur. Her bir noktanın dış kenarına bakarak, ortalama nokta ile bu nadir tip kaplama işareti arasındaki farkı anlayabilirsiniz. Tavus kuşunun benekleri orta kısımda koyu renklidir ve dış kısımlarında daha açık renkli bir halka bulunur.

3. PİRE ISIRIKLARI

Bir atın "yaprak biti" olarak tanımlanması, onun kan emici küçük parazitlerle mücadele ettiği anlamına gelmez. "Pire ısırıkları" terimi, aynı zamanda, bir atın ceketindeki nadir bir işaret tipini de ifade eder. Genellikle sadece heterozigot grilerde görülen bu işaret, birkaç küçük benekli beyaz tüylerden oluşur. Neredeyse çilleri andıran izler, yayılabilir veya birbirine yakın olabilir. Pire ısırığı geliştiren çoğu gri at, hayatlarının bir noktasında tamamen beyazdı.

4. BAĞCIK, ÖRÜMCEK AĞI, ZÜRAFA LEKELERİ, TERS ELMALAR

"Ters benekli", "örümcek ağı" veya "zürafa benekli" olarak da adlandırılan bağcık, atın sırtında oluşan birbirine bağlı beyaz bir desendir . Bağcıkların atın kürkünden daha koyu renkte olması daha da nadirdir - buna gölge bağı denir. Bağcıkların elbisenin nadir bir genetik modeli mi yoksa bir tür yara izi mi olduğu tartışmaya açık. Bazen atlar yaralanmadan iyileştiğinde yara dantelli bir desen olarak görünür. Bununla birlikte, bu tür bağları herhangi bir yaralanma olmadan geliştiren atlar vardır ve görünüşe göre aileden aileye resesif bir gen olarak geçmiştir. Bir atın geçmişini bilmiyorsanız, bağcıklarının eski bir yaralanmadan kaynaklanmış olması muhtemeldir, ancak zamanla ve at yaşlandıkça boyutu ve deseni değişebilen nadir bir kaplama modeli de olabilir.

5. KUŞ LEKELERİ


Pire ısırıklarına benzer şekilde, kuş lekeleri , genellikle bir atın hayatında daha sonra ortaya çıkan küçük beyaz noktalardır . Noktaların çoğu madeni para büyüklüğünde ve türe özgü görünmüyor. Nadir olmalarına rağmen, tüm at türlerinde bu küçük noktalar gelişebilir ve diğerleri at yaşlandıkça ortaya çıkabilir . İlk bakışta bir kuş lekesi atınızın kürküne yapışmış bir parça kuş pisliği gibi görünüyor. Ancak markalar isimlerini böyle almıyor. Birdcatcher, kanatlarında bu beneklerin olduğu Safkan bir aygırın adıdır. Çok az at bunlara sahiptir , ancak yara izleri veya diğer yaralarla karıştırılmamalıdır. Bazı at sahipleri, atların postlarındaki bu nadir izleri daha da gizemli hale getirmek için kuş avcısı noktalarının zamanla değişebileceğini iddia ediyor.

6. YAĞ LEKELERİ VEYA KAYNAK LEKELERİ


Adını bir İngiliz yarış atından alan Bend Or lekeleri , yağ lekesi gibi görünen koyu renkli tüy parçalarıdır . Ünlü Bend Or , zaferlerinin yanı sıra üzerindeki motor yağını andıran lekesiyle de tanınıyordu. Bu nadir kürk izine sahip tüm atların çoğu, Bend Or'un ataları olduğunu iddia edebilir.

Bu gres lekelerinin defne veya kestane rengi atlarda görülme olasılığı daha yüksektir. Ancak Palomino atlarının bu lekelerle doğması veya zamanla geliştirmesi de mümkündür.


Campervan Turkey'i ziyaret ettiniz mi?



Comments


bottom of page