top of page

DÜNYANIN EN BÜYÜK ATI VE EN BÜYÜK 5 AT IRKI

DÜNYANIN EN BÜYÜK ATI


Belçikalı iğdiş edilmiş at Big Jake , olağanüstü boyutuyla dünya çapında ün kazandı . 2.10 metre gibi inanılmaz bir yükseklikte ayakta (demirsiz) . 19 Ocak 2010'da ölçüldüğünde resmen yaşayan en uzun at oldu. Sekiz yıl önce Guinness Dünya Rekoru unvanını kazandığından beri, yüzlerce ziyaretçi Poynette, Wisconsin, ABD'deki Smokey Hollow Çiftliği'ne bu muhteşem atı görmek için akın etti . kendi gözleri.


THE LARGEST HORSE IN THE WORLD AND THE 5 LARGEST HORSE BREEDS
THE LARGEST HORSE IN THE WORLD AND THE 5 LARGEST HORSE BREEDS

Çiftliğin sahibi ve yöneticisi Jerry Gilbert , "İnsanlar bunu şahsen görmekten her zaman etkileniyor" dedi . "Big Jake rekoru aldığından beri herkes onu görmek istiyor. Çiftlik çok sayıda ziyaretçi alıyor" Big Jake'in süregelen popülaritesinin bir kanıtı olan bu video , 2012'de Guinness Dünya Rekorları YouTube kanalında yayınlandı ve 3,5'ten fazla görüntülendi. milyon kez




İki orta boy atın soyundan gelen Big Jake , doğumda 109 kg ağırlığındaydı ; bir tay için iriydi ama istisnai değildi.




Jerry onu 3 yaşındayken satın aldı. Aldığından beri her yıl büyüdü.




2011: Guinness Dünya Rekorları kitabı için Big Jake'in fotoğraflarını çekmek üzere Smokey Hollow Farm'ı ziyaret etti.




Zorlama, Büyük Boy, Büyük İştah. Normalden daha fazla yiyor. Günde bir balya saman yiyor. Bu samana ek olarak günde 2 kova tahıl yer.




Ekstra yiyeceğin yanı sıra , dünyanın en büyük atı için bolca konaklama yeri de var .




“Her şey büyük olmalı! Durağı 610x610cm iken ortalama bir stall 360x360cm civarında… onu taşırken yarı römork kullanmanız gerekiyor ” .


Koca Jake eskiden taslak at gösterilerinde yarışırdı, ancak o zamandan beri emekli oldu - şimdi 17 yaşında - ve zamanını etkinliklerde hayranlarını selamlayarak veya çiftlikte diğer atlarla dinlenerek geçiriyor.




Jerry, güçlü hayvanın ilgi odağı olmayı sevdiğini söylüyor - en sevdiği şey göbeğine masaj yapmak ve boynunu kaşımak. Muazzam yapısına rağmen, Jake "oldukça uysal".




Koşullar ya da şans, Jerry çok küçük yaşlardan itibaren Guinness Rekorlar Kitabı'ndaki en uzun at ve en hızlı at rekorlarını izledi. Resmi rekoru elinde tutmak "harika" diye ekledi. Big Jake ölçülmeden önce , yaşayan en uzun at , 6 Haziran 2009'da Frisco, Teksas, ABD'deki Lake Country Hayvan Hastanesinde 2,03 m ölçülen bir Clydesdale atı olan Remington'du . Jake'in rekoru sekiz yıl önce kırılmıştı ama bu ikonik unvanın kırılıp kırılmayacağını yalnızca zaman gösterecek. Böyle asil atlar pek sık görülmez. Karşılaştırıldığında, yaşayan en küçük dişi at olan Thumbelina , kuzukulağı-kahverengidir.omuzları 44,5 cm olan minyatür kısrak . 1 Mart 2002'de doğurdu ve sahibi Goose Creek Farm Inc, St Louis, Missouri, ABD'de yaşayan Kay ve Paul Goessling'e ait.



Her seferinde en uzun atın rekoru kırılıyor. Büyük atlar çok saygı görür ve genellikle ziyaretçileri ve halkın sevgisini çeker . Ayrıca genellikle büyük boyutlara ulaşan yük atlarıdır ve bu atlar kibar ve uysaldır. Bu atları beğendiyseniz, Taslak At Tablomuz var . Bazı markalar bunları reklamları için kullanır. Çoğu zaman bu atlar ünlü bile olur . Pek çok Dev At oldu ve çoğu popüler hale geldi. Bu kez, başka bir atın Koca Jake'in rekorunu kırıp kıramayacağını bilmiyoruz .


TÜM ZAMANLARIN EN BÜYÜK ATI


Gördüğümüz gibi, Koca Jake dünyanın en uzun atıdır . Ama o hala hayatta olanların en büyüğü. Daha da büyük bir at vardı. İnanması zor değil mi? Ancak bu doğrudur.. Tüm zamanların en uzun atı Sampson olarak adlandırılır ve boyu en az 2,19 m'dir . Bu Dev At aynı zamanda bir Shire'dı ve 1846'da doğdu. Bu nedenle rekorunu 150 yıldan fazla tuttu (1850'de elde edildi).


O kadar büyüktü ki , sahibi Thomas Cleaver daha sonra adını " Mamut " olarak değiştirdi. 1520 kg ağırlığında , kısaca güzel bir hayvan.








EN BÜYÜK 5 AT IRKI:


Atlar insanlara çok yakın hayvanlardır. İnsan temasını severler ve etraflarında tamamen zararsız ve sakindirler, özellikle taslak ırklar . Yine de bazıları büyük bedenlerinden dolayı korkuyor. Bu korku haklı değil.


Dünyanın en iyi 5 at ırkını listeledik, 1 numaralı at ırkı fotoğrafını gördüğünüzde inanamayacaksınız ! Geri sayım başlasın:


5) HOLLANDA HATTI


" Hollanda Taslağı " olarak da bilinen Dutch Draft Horse , Hollanda kökenli daha ağır bir türdür . Tıknaz vücudu, geniş boynu ve kısa bacaklarıyla tanınır. Hollandalı taslak at , boyutuna göre nispeten küçük kulaklara ve gözlere sahiptir. Bugün yaygın olarak kullanılmazlar ve oldukça sıra dışıdırlar . İnsanlar, büyüklüğü ve görkemli görünümü ile büyülenme eğilimindedir .


Belçikalı özelliği gibi o da safkandır . Soy ağacında çaprazlama doğrulanmadı. Genellikle gruplar halinde, kare veya dikdörtgen şeklinde ağır yükleri çekmek amacıyla uzun yıllardır kullanılan bir cinstir .


  • Yükseklik: 1,63m - 1,72m

  • Renk: Kestane, defne, kahverengi meşin koyu, kestane meşin ve kahverengi defne

  • Menşei: Hollanda

  • Ağırlık: 750 - 1000 kg

4) PERCHERON


Percheron atı, 4. at cinsidir ve Fransa'da ortaya çıkmıştır . Daha ' zarif' bir görünüme sahip olduğu ve ırkları düzenli olarak karıştırmak için kullanıldığı için daha ağır ırklar arasında en popüler olanıdır . Avustralya'dan bir Percheron kısrağı , 1500 kg'ı 4 metreden çekme rekorunu elinde tutuyor . Bir diğer ünlü Percheron atı ise 2.13 m yüksekliğe ulaşan ve yaşamı boyunca dünyanın en uzun atı olan Dr. Le Gear'dır .


Tarihi nedeniyle Fransa'da çok iyi bilinen ve popüler bir at ırkıdır . 18. ve 19. yüzyıllarda posta arabalarını taşımak için çokça kullanıldığı için ona " posta arabası " lakabı takılmıştır .


  • Yükseklik: 1,60 ila 1,85 m

  • Ceket: Gri veya siyah

  • Menşei: Fransa

  • Ağırlık: 500 - 1200 kg

3) BELÇİKA ÖZELLİĞİ


Cins , adından da anlaşılacağı gibi Belçika'da doğdu . Modern Belçika yük atı, 100 yıl önceki cinsten daha büyüktür. Öncelikle bir taşıma atı olarak kullanılır . Sırtı çok geniş ve kısadır. Çok sakin ve zeki oldukları bilinir ve bu nedenle daha büyük at ırkları arasında daha popülerdirler .


  • Yükseklik: 1,63 ila 1,73 m

  • Renk: Tabanda Bay veya Kestane, ardından Roan

  • Menşei: Belçika

  • Ağırlık: Yaklaşık 900 kg

2) CLYDESDALE




Clydesdale atları , büyük beyaz çorapları ve yoğun tüyleriyle hemen tanınmalarını sağlayan benzersiz bir renge sahiptir . Budweiser reklamları sayesinde dünyaca ünlü oldular .


Bir haçtan kaynaklanan bir binicilik cinsidir . Bir zamanlar tarım için kullanılıyordu . Günümüzde daha çok gösteriler ve geçit törenleri için kullanılmaktadır .


  • Yükseklik: 1,63 ila 1,83 m

  • Renk: Ağırlıklı olarak Körfez

  • Menşei: İskoçya

  • Ağırlık: 820 - 930 kg

1) SHIRE


Shire atı, Büyük Britanya'da doğdu ve en büyük ve en büyük at ırkı için dünya rekorunu elinde tutuyor . Aygırlar siyah, gri veya koyu renkli olabilir ve kısraklar siyah, gri, koyu veya meşin olabilir. Ortalama ağırlık 850 kg ile 1100 kg arasındadır . Tarihin kaydedilen en uzun atı Mammoth County'dir, 219 cm (21,2 saat) boyundaydı.


Bu muhtemelen en uzun atların geldiği cinstir . Bu devler uysal bir karaktere sahiptir, " iyi "dirler. Bugün hala İngiltere'de tarım için kullanılıyorlar .


  • Yükseklik: 1.80m

  • Renk: Siyah, dut, gri

  • Menşei: İngiltere

  • Ağırlık: 850 - 1100 kg

SONUÇ


Yetişkinlikte ortalama bir atın omuzları 1,4 m ile 1,8 m arasındaysa , gördüğümüz gibi, dünyanın en uzun atları 2 m'yi geçer.


İşte önemli bilgilerin bir özeti ;


  • Hala hayatta olan Dünyanın En Uzun Atı, Koca Jake olarak adlandırılır ve 2,10 m boyundadır.

  • Tüm zamanların En Büyük Atı Sampson olarak adlandırılır . 2.19 boyundaydı ve bu rekoru 170 yıl önce 1850'de elde etmişti .

  • En büyük 5 at cinsi şu şekildedir;

  1. 1.80 m yüksekliğindeki Shire

  2. 1,63 ila 1,83 m yüksekliğindeki Clydesdale

  3. 1,63 ila 1,73 m arasındaki Belçika Özelliği

  4. 1,60 ila 1,85 m yüksekliğindeki Percheron

  5. 1,63 ila 1,72 m yüksekliğindeki Dutch Trait

Campervan Türkiye'yi ziyaret ettiniz mi?



Comments


bottom of page