top of page

6 ADIMDA ATINIZ İÇİN PİYON HAZIRLAMA

Atınızın yarışmada güzel bir yelesi olmasını ister misiniz? Bu öğreticiyi izleyerek, atınızı nasıl yönlendireceğinizi öğreneceksiniz . 6 basit adımdan oluşan bu küçük makaleyi okuduktan sonra , atınız için nasıl piyon yapacağınızı öğreneceksiniz .


Başlamak için birkaç araç toplamanız gerekecek:

Yele fırçası

çekme tarağı

12-16 inç uzunluklarda kesilmiş tel; 10 ila 15 adet

Saç

klips Su spreyi veya örgü spreyi

Makas

Dışkı

Kaba tel iğne (metal en iyisidir)

Önlük veya alet kemeri


HOW TO MAKE PAWNS FOR YOUR HORSE IN 6 STEPS
HOW TO MAKE PAWNS FOR YOUR HORSE IN 6 STEPS

Adım 1 : Örgülerinizin genişliğini ölçmek için çekme tarağınızı kullanın ve fazla saçı yandan kesin. Solduruculardan veya sondalamadan başlayabilirsiniz; Genel olarak, örgülü olmaya alışkın olmayan veya biraz utangaç olan atlar için, omuzlardan başlayıp yoklamaya kadar çalışıyorum. Yuvarlak bir boyun yanılsaması vermek için uçlardaki örgülerimin genişliğini azaltıyorum (kaldırma ve saçta), böylece en büyük örgüler boynun ortasında olsun, ancak uçlardaki örgüler daha küçük olmamalıdır. ¾ kamışın genişliğinden daha fazla. İnce yeleler için, uçlarda bir tarak genişliği ile ortada 1,5 tarak genişliği yapabilirim. Bu yöntemin, binicinin ellerinin değdiği ense kısmındaki örgüler için de yararlı olduğunu düşünüyorum. Örgüler biraz daha küçük ve daha sıkı olduğundan, daha iyi yerinde kalma eğilimindedirler ve hafta sonu daha az tüylenirler.


Adım 2: Yeleyi seçtiğiniz spreyle ıslatın ve yarı katlanmış ipliği örgünüze ½ veya ¾ aşağı gelecek şekilde yerleştirerek saçları örün. Daha kalın bir yele için, yele kalınlığına uygun iyi bir ankraj elde etmek için teli en geç ½'ye kadar eklemek gerekecektir. Mümkün olduğu kadar alçak örün ve örgüyü bir düğüm kullanarak iplikle bağlayın. Tüm yele için bu işlemi yapmaya devam edebilirsiniz . Tüm süreci bir seferde 3-5 örgülü gruplar halinde tamamlıyorum, bu nedenle tabureyi mümkün olduğunca seyrek inip çıkıyorum. Gecelik 30 beygir gücü örerek, zamandan tasarruf etmenin ve yorgunluktan kaçınmanın püf noktalarını öğreniyorsunuz!


3. Adım: İşlerin ciddileşmeye başladığı yer burasıdır. Tüm iplik kuyruklarının uçlarını düz ve iğneye geçirmeleri kolay olacak şekilde kırparak başlayın.


Adım 4: İplik iğneye geçirildikten sonra, iğneyi boyun yelesinden geçirin ve ipliği diğer tarafa çekin. Örgünün ucunu içinden çekmeyin.


Adım 5: Halihazırda katlanmış olan örgünün alt kısmını alarak ve örgünün altından boyuna getirerek örgüyü ikiye katlayın, bu düğmeyi oluşturur. Düğmeyi yakaya doğru tutarak arka ipliği örgünün dışına sarın ve düğmenin altını dikin, arkaya kadar çekin ve karşı tarafta tekrarlayın. Saçlar daha sonra çok temiz ve düzenli bir görünüm için örgünün yanına serilir. Daha yumuşak, fisto benzeri örgüler istiyorsanız, sadece düğmenin ters yönünde dikebilir ve yanlara dolanmadan dikebilirsiniz.


Adım 6: Düğmenizi her iki tarafından 2-3 kez dikerek sağlamlaştırdıktan sonra, iğneyi iplikten çıkarın ve ipliğin uçlarını, boyun tabanındaki düğmenin etrafına çok sıkı olmayacak şekilde bağlayın. Bunu 2 veya 3 kez yapabilirsiniz. Çok temiz ve sıkı bir görünümle tüylerin daha da döküldüğünü göreceksiniz. Son olarak, düğümün kendisini kesmemeye dikkat ederek düğümün uçlarını kesin, aksi takdirde örgüye yeniden başlarsınız. Deneyimden biliyorum...


Ona sahipsin ! Perçemli örgüler, koşu düğmeleri, pansuman düğümleri ve hollandalı tüyler için takipte kalın!


https://www.campervanturkey.com/
https://www.campervanturkey.com/


Comentarios


bottom of page